Geplaatst op: 31 oktober 2022

Koud en Warm winkelen op de markt!

We kunnen de bezoekers van een winkel en de markt in twee groepen indelen op basis van hun wensen qua service. De koude groep is de groep marktbezoekers die precies weten wat ze willen kopen en waar ze naartoe moeten gaan. Ze doen hun inkopen op basis van wat ze nodig hebben en gaan dan weer naar huis. De andere groep is de warme groep marktbezoekers.

Warme marktbezoekers

Deze groep bezoekers hebben behoefte aan een praatje, extra advies en wat meer aandacht. Het aankoopproces krijgt wat meer aandacht en is al een belevenis op zichzelf voor deze groep marktbezoekers. De aanschaf staat eigenlijk mwat minder centraal. De sociale praatje en het contact is veel belangrijker. De markt is hiervoor uitermate geschikt. De marktondernemers zijn vakmensen en houden ook van een praatje maken met hun klanten. Vaak weten ze veel privé zaken van hun klanten, die met ze gedeeld wordt. Ze zijn dus vaak veel meer dan de persoon die ze helpt bij hun inkopen.

Warme hap halen op de markt!

Natuurlijk kun je ook een heerlijk gebakken visje, patat of wat anders lekkers op de markt kopen. Denk aan die heerlijke vietnamese loempia’s, saucijzenbroodjes of een kopje koffie. De lunchpauzebezoekers zie je veel en het zijn dan vaak de “letterlijke” warme marktbezoekers. Ook kunnen ze snacks halen als noten en ander lekkers.

Iedereen is van harte welkom!

Of je nu komt om snel en goed je boodschappen te doen of er wat meer tijd voor neemt en een praatje maakt: De marktondernemers houden van al hun klanten!

Zien we je deze week op de markt?

 

Deel op Facebook Verstuur per mail