Geplaatst op: 6 november 2022

Genieten van de Pompoen in het herfstseizoen

De pompoen!

Het is een groente welke veel aandacht heeft gehad de vorige maand. Niet vreemd met Halloween! Het is ook gewoon mooi om er eentje in huis of tuin te hebben. Het is een geweldige decoratie. Daarnaast kun je er uiteraard volop heerlijke gerechten mee maken.

Groot, grotere, grootst!

De pompoen is rijk aan vitamines en hoort bij de komkommerfamilie. Er zijn verschillende soorten en afmetingen. Denk aan de flespompen en de gewone oranje pompoen. Ze worden vaak gekweekt om zeer groot te worden. De Cucurbita Maxima is de reuzenpompoenen soort. Courgettes behoren ook tot de pompoenen familie.

Pompoenen groeien in en buiten de kas

Het is mogelijk om de pompoenen vanaf april te gaan kweken in een kas. Vanaf half mei kunnen ze ook in de volle grond gekweekt worden. De planten kruipen met hun bladeren over de grond. Ze groeien goed op een waterdoorlatende en humusrijke grond. Wanneer de vruchten aan de planten verschijnen is het goed ze op een laagje stro te leggen. Zo maak je de kans kleinere, dat ze verrotten.

Oogsten!

De pompoenen worden in september en oktober geoogst. Het zijn de traditionele oogstmaanden. In November zijn ze daarom ook volop te verkrijgen. Pompoenen zijn zeer goed lang te bewaren. Ook later in het jaar kun je daarom genieten van de pompoenen.

Genieten van de pompoen

De pompoen is een ware supergroente, die gezond is door haar vitamines en ook haar vezels. Je kunt er heerlijke taarten, cakes, soepen en ook koekjes van maken. Het is een uitstekende groente wanneer je wat gewicht wilt verliezen. Het heeft weinig calorieën.

Kom gerust langs op de markt!

 

Deel op Facebook Verstuur per mail