Shish Kebab is een vleesspies die je heel simpel thuis kunt maken, en dat is natuurlijk wel zo makkelijk nu het seizoen voor de barbecue weer begonnen is.
Vergeet die dat kant en klare barbecuevlees, en ga dit jaar eindelijk eens echt genieten van het mooie weer.
Snij de stukken lamsvlees overigens niet te klein. Daardoor worden paprika en champignons ook goed geroosterd en verbranden deze niet.
Natuurlijk heb je wel ijzeren spiesen nodig die op de barbecue kunnen.
Recept Shish Kebab
Genieten van het buitenleven.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Turks
Keyword Sish Kebab
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Passieve Tijd 6 Uur
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
1 Teentje Knoflook
5 Eetlepels Rode wijnazijn
5 Eetlepels Citroensap
5 Eetlepels Olijfolie
Zout en peper
1 Kilo Mals lamsvlees
1 Groene paprika
1 Rode paprika
8 Grote champignons
1 Theelepel Mosterd
2 Rode uien
INSTRUCTIES
Knoflook schoonmaken en in twee of drie stukken snijden.
Knoflook mengen met citroensap, azijn, mosterd, en de olie. Op smaak brengen met zout en peper.
Snij het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter, en meng het vlees met de marinade. Zet het vlees in de marinade gedurende minimaal 6 uur in de koelkast.
Paprika schoonmaken, zaad en zaadlijsten verwijderen. Snij de paprika’s in grove stukken.
Boem de champignons schoon en halveer deze.
Uien schoonmaken in in parten snijden.
Rijg de paprika om en om met het vlees, champignons, en uien aan een spies.
Leg de spies op de barbecue gedurende 8 tot 10 minuten. Wel af en toe kwartslag draaien.