Hartige taart met asperges is een vrij makkelijk recept dat je kunt maken als er, zoals nu, asperges in overvloed in de winkels te koop zijn.
Bovendien mag je jezelf en je gezin best wel eek keertjes trakteren in deze voor iedereen best wel moeilijke tijd.
Voeg je daarnaast nog wat kleine tomaatjes, al dan niet doormidden gesneden, toe aan het recept heb je echt een gezonde maaltijd.
Recept Hartige taart met asperges
Asperges zijn gezond, en lekker.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Keyword Hartige taart met asperges
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
6 Plakjes Bladerdeeg
250 Gram Groene asperges
3 Eieren
100 Mililiter Room
Olijfolie of boter om in te vetten
100 gram Gerookte zalm
1 Theelepel Gehakte dille
Geraspte kaas
Snufje zout en peper
Paar kleine tomaatjes (eventueeel)
INSTRUCTIES
De oven voor verwarmen op 180 graden.
Een taartvorm, dat kan een lage vorm of een springvorm zijn, invetten met wat olijfolie of boter. Beleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in.
Om het geheel droog te houden kun je er eventueel wat paneermeel over strooien, maar niet te veel.
Maak de asperges schoon en kook deze gedurende 10 tot 15 minuten.
Snij eventueel de zalm kleiner. Leg de zal en de uitgelekte asperges in de taartvorm op het deeg.
Breek de eieren in een kom en voeg room, dille, zout en peper naar smaak toe. Klop de eieren.
Giet het mengsel voorzichtig over de asperges en voeg eventueel wat tomaatjes toe.
Plaats de vorm in de oven en bak het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar.