Baklava met pistache en honing is een zoete soort nagerecht of gebak die de meesten van vakantie wel zullen kennen.
Met dit recept is het heel simpel om dit gewoon thuis te maken.
Lekker zoet en heerlijk in deze zonnige dagen.
Recept Baklava met pistache en honing
Zoet en hartig tegelijkertijd.
Maaltijd Bakken
Keuken Grieks
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties 12 Stuks
INGREDIËNTEN
Voor de baklava
16 Vellen Filodeeg
100 Gram Pistachenoten
0,5 Theelepel Kaneelpoeder
200 Gram Walnoten
175 Gram Boter om te smelten
50 Gram Suiker
Voor de siroop
300 Gram Suiker
1 Citroen omn te raspen
Sap van deze citroen
2 Eetlepels Oranjebloesemwater
100 Gram Honing
Baklava met pistache en honing
INSTRUCTIES
Hak de pistachenoten en hou ongeveer 20 gram apart. Hak de walnoten fijn.
Oven voor verwarmen op 180 graden.
Smelt de boter en vet een bakvorm in. Rasp de citroen.
Leg twee vellen filodeeg op de bodem en bestrijk deze weer met boter. Doe dit ook met nog acht vellen filodeeg.
Meng de noten door elkaar met de kaneel en de suiker. Verdeel dit over het deeg.
Bedek het geheel met de overige vellen deeg en doe er telkens tussen de vellen boter.
Het deeg kun je nu snijden in blokjes van ongeveer 4 maal 3 centimeter.
Giet met een lepel de rest van de boter over het deeg.
Plaats de bakvorm in de oven en bak het gedurende 45 minuten.
In de tussentijd de suiker aan de kook brengen met de honing, 200 milliliter water en de citroenrasp.
Vuur verlagen en gedurende 10 tot 12 minuten het laten indikken tot de dikte an stroop.
Van het vuur halen en het oranjebloesemwater en het citroensap erdoor roeren.
Haal het gebak uit de oven, giet het honingmengsel erovern, en laat het ietwat afkoelen.
Strooi de rest van de gehakte pistachnopten erover.