Daging Smoor (26)

Daging Smoor is een heerlijk gerecht, hou jij van een beetje pittig eten? Dan moet jij zeker, deze Indische smoor eens maken.

Het recept is helemaal niet moeilijk om te maken, wel heeft het en paar uur nodig om te smoren.

Wat lekker om bij dit gerecht te eten is natuurlijk rijst. Er zijn veel verschillende soorten rijst, de witte rijst heeft heel weinig smaak en kan je eigelijk overal wel bij eten.

Basmatirijst wordt het vaakst gegeten bij indische gerechten, deze korel is wat langer en droger.

Ook sperzieboontjes, schijfjes komkommer, stukjes rode paprika of vruchtenstukjes zoals mango en perzik gaan heel goed samen met dit gerecht.

Recept Daging Smoor

Hoe langer je het smoort hoe zachter het vlees wordt.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword Daging Smoor
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 4 Uur
Porties 5 Personen

INGREDIËNTEN

1 Kilo Sukadelappen of runderlappen
4 Teentjes Knoflook
3 Uien
3 Kruidnagels
1 Theelepel Sambal
2 Theelepel Theelepel Nootmuskaat
75 Milliliter Ketjab manis
400 Milliliter Warm water
Klein beetje olie

INSTRUCTIES

  1. Uien en knoflook schoonmaken.
  2. Snij de sukadelappen of runderlappen in kleine blokjes.
  3. Nu maak je een kruidenmix, hiervoor kun je het beste een staafmixer of keukenmchine gebruiken.
  4. In de mix gaan de schoon gemaakte teentjes knoflook, kruidnagels, sambal, nootmuskaat en 2 uien. De 3e ui hou je even apart.
  5. Mix dit alles tot er een glade massa ontstaat.
  6. De derde ui snij je nu heel fijn, deze bak je aan op middelhoog vuur met een beetje olie.
  7. Voeg de blokjes rundvlees toe, en bak ze rondom bruin.
  8. Nu voeg je de kruidenmix toe. Meng het goed door het rundvlees.
  9. Schenk nu de ketjab aan erbij, plus 400 milliliter warm water.
  10. Roer het allemaal goed door elkaar, doe de deksel op de pan, en laat het 3 tot 4 uur smoren. Dit doe je op een laagste stand van het fornuis.
  11. Als je met een vork in je vlees prikt, en het valt uitelkaar dan is het vlees gaar.
 

Deel op Facebook Verstuur per mail