Aubergine met tomaat (29)

Aubergine met tomaat is een heerlijk Turks vegetarisch gerecht, ook wel bekend onder de naam Imam bayildi.

Het zijn gevulde aubergines met tomaat, paprika, en diverse gerechten. Het gerecht wordt gemaakt in de oven.

Je kunt het gerecht overigens maken met grote tomaten die je in stukken hebt gesneden, maar natuurlijk ook met gehalveerde kleine tomaatjes. In dat geval kun je de paprika weglaten.

Recept Aubergine met tomaat

Dit is een erg lekkere gevulde aubergine.

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Turks
Keyword Aubergine met tomaat
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

2 Aubergines
Snuf komijn
1 Ui
1 Rode paprika
1 Teentje knoflook
2 Tomaten
2 Eetlepels Tomatenpuree
Verse peterselie
Snufje oregano
0,5 Theelepel Kaneel
1 Eetlepel Citroensap
Olijfolie

INSTRUCTIES

  1. Oven voor verwarmen op 200 graden.
  2. De aubergines doormidden snijden in de lengte en met een mes een kruis in het vruchtvlees zetten. Bestrijk het vruchtvlees met wat olie en doe de aubergines in een ovenschaal. Doe dit gedurende 30 minuten in de oven.
  3. Maak ui en knoflook schoon en snij beide fijn.
  4. Paprika schoonmaken, en in blokjes snijden.
  5. Tomaat ook in blokjes snijden, en paprika en tomaat een paar minuten bij de uien mee bakken.
  6. Voeg de tomatenpuree, de kaneel, en de oregano toe. Op smaak brengen met wat zout en peper.
  7. De peterselie fijn snijden en ook toevoegen.
  8. De aubergines uit de oven halen, maar de oven aan laten staan. Met een lepel het vruchtvlees er uit schapen. Zorg ervoor dat je er niet te veel uithaalt en de randen nog stevig blijven.
  9. Snij het vruchtvlees klein en voeg dit bij het mengsel in de pan. Die nu van het vuur gehaald kan worden.
  10. Doe wat citroensap over de lege aubergines, en vul ze met het mengsel uit de pan.
  11. Doe de aubergines weer terug in de oven gedurende 15 minuten.
  12. Uit de oven halen en de aubergine met wat olijfolie besprenkelen.

Deel op Facebook Verstuur per mail