Geplaatst op: 28 maart 2022

Zomertijd of wintertijd: Voor de markt maak je tijd!

 

“elk nadeel heeft zijn voordeel” is een bekende wijsheid welke wordt toegewezen aan de bekende Nederlandse voetballer en trainer Johan Cruijff (1947-2016).

 

 

De zomer- en wintertijd wisseling wil men al jaren afschaffen. Vanmorgen werd op het nieuws nog eens onderschreven, dat het Europese besluit al is goedgekeurd om ermee te stoppen. Echter het is aan elk land afzonderlijk om hier wel of niet voor te kiezen.

Een vreemd idee natuurlijk! Wanneer je naar Duitsland of België gaat waar het anders is als in Nederland je dan de tijd moet aanpassen. Helemaal complex als je er werkt en iedere dag de reis moet maken.

Voordelen zomertijd

 

Het grootste vorodeel is dat het in de zomer ’s avonds langer licht is. Iets waar we al weer even aan hebben mogen proeven sinds afgelopen zondag. Het oorspronkelijke voordeel was de energiebesparing. Iets wat tegenwoordig niet meer zo het geval is.

Nadelen van de zomertijd?

 

Het verstoord onze biologische klok. Ook verstoord het de natuur. Er zijn meer wildaanrijdingen doordat men eerder op de weg is en de dieren dit niet in de gaten hebben.

Wat vind jij?

 

Moeten we stoppen met de zomertijd en wintertijd wisseling? Is het iets wat al diep ingeworteld zit in onze maatschappij? Of is het tijd om het te veranderen? En moeten we dan met zijn allen (heel Europa) het veranderen of per land?

Een leuke breinbreker en discussie die al jaren voortsleept. Het is natuurlijk leuk om er ook op de markt met de marktkoopmensen eens over te hebben als je er jouw producten koopt.

Zien we je deze week (een uurtje eerder of later) op de markt?

De marktondernemers kijken ernaar uit om je te zien, te verwelkomen en te helpen met hun mooie producten, goede advies en persoonlijke service.

Graag tot op de markt!

 

Deel op Facebook Verstuur per mail