Geplaatst op: 4 juli 2022

Reuring op de markten van Veenendaal

Het was vorige week feest op de markt! De stichting Markten Veenendaal nam vijf jaar geleden de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de markten over van de gemeente. Dat jubileum was een mooie aanleiding voor een feestje, vonden de marktondernemers.

In aanloop naar de feestweek konden klanten op de markt stempels verzamelen. Wie een volle spaarkaart inleverde, kreeg een handige, duurzame tas voor de marktboodschappen cadeau. ‘En daarnaast maakte je kans op een set cadeaubonnen met een waarde van bijna 250 euro. In de set zat van elke marktondernemer een bon. Uit de honderden stempelkaarten trokken we 50 winnaars en zij namen afgelopen zaterdag hun prijs in ontvangst,’ vertelt Geurt Valkenburg, voorzitter van de stichting.

 

PRIJZEN De prijsuitreiking werd verzorgd door wethouder Dylan Lochtenberg. Niet alleen de prijswinnaars kregen een bos bloemen, ook de wethouder ging met een mooi boeket naar huis. Hij was die dag namelijk jarig. Dylan Lochtenberg maakte ook bekend welke tien kinderen in verschillende leeftijdscategorieën een cadeaubon t.w.v. 50 euro hadden gewonnen. Dat zorgde voor veel vrolijke gezichtjes.

 

SPRANKELEN Op alle drie de marktdagen kon je tussen de kramen zomaar Ben the Banjoman op zijn paard tegenkomen. Bens repertoire bestond vooral uit countryliedjes die iedereen vrij makkelijk kon meezingen, of in elk geval neuriën. Verrassend en gezellig. Tientallen kinderen lieten zich op vrijdag en zaterdag in de promotietent van stichting Markten Veenendaal gratis schminken. Ook de glittertattoos waren populair, dus heel wat Veense jongens en meisjes gingen blij sprankelend het weekend in.

 

REURING ‘We willen als stichting reuring creëren op de markt. Dat is vorige week goed gelukt,’ zegt Geurt tevreden. ‘Voor veel Veenendalers is de markt al dé plek om bewust boodschappen te doen: je krijgt hier kwaliteit voor een redelijke prijs. Daarbij; op de markt hangt altijd een gemoedelijke sfeer. Het is er echt ‘ons-kent-ons’ en daar voelen zowel de klanten als de ondernemers zich prettig bij. Welkom! Dinsdagochtend en zaterdag is er markt in het centrum. Op vrijdag zien de ondernemers je graag op het dr. Slotemaker de Bruïneplein. Dus: tot snel!’

 

Deel op Facebook Verstuur per mail