Geplaatst op: 14 november 2023

Maak kans op het boek “Jouw Markt”

 

Binnenkort komt het boek Jouw Markt uit! 

Het is een boek van historicus Jaap Pilon! 

De 73-jarige oud-wethouder, discussieleider, Stadsgids en wat al niet meer van toepassing is op zijn persoon, presenteert op vrijdag 17 november een standaardwerk over de Markt. ,,Sommigen zeiden: zo’n dik boek over de Markt, is daar dan zoveel over te schrijven? Dan zeg ik: ja, ik heb er zelfs hoofdstukken uit moeten laten!”

Het zijn 63 hoofdstukken en zevenhonderd meest onbekende illustraties. De ‘truc ‘is dat hij niet alleen de Markt behandelt, maar ook in één rechte lijn via de Achterkerkstraat doorgaat naar de Oude Begraafplaats aan het Kostverloren. Als uitgangspunt neemt hij vaak de familie Pilon waarvan vader een bekende huisarts was in Veenendaal. ,,Ik kreeg in 1957 een nieuwe fiets en reed daarmee naar de Markt. Dan beschrijf ik de situatie over het fietsen aldaar.”

Officiële presentatie

Op vrijdag 17 november is de officiële presentatie in de Oude Kerk. Burgemeester Kats en Tweede Kamerlid Roelof Bisschop krijgen de eerste exemplaren. Laatstgenoemde schrijft ook het woord vooraf. Jaap Pilon: ,,Meld vooral dat iedereen welkom is. Het is een openbare bijeenkomst. We beginnen om half acht zodat ook marktkooplieden aanwezig kunnen zijn.”

Lees het hele artikel op : https://www.derijnpost.nl/lokaal/historie/977721/mister-veenendaal-jaap-pilon-maakt-met-jouw-markt-zijn-boeken

 

Spaar mee en kom ook op de presentatie! 

Deel op Facebook Verstuur per mail