Geplaatst op: 30 juli 2020

Het verhaal van Groenteboer Peter Aarsman!

Goed, goedkoop, maar vooral gezellig

“Ik word echt geen groenteboer” dat zei Peter op zijn 18e tegen zijn vader. Nu is hij al 25 jaar groenteboer met veel plezier. Hij vertelt zijn verhaal:

Ik heb allerlei soorten werk gedaan, maar op mijn 28e besloot ik toch groenteboer te worden. Voor een paar jaar. Maar het werd steeds leuker en nu ben ik het al 25 jaar.

Mijn vader was zijn hele leven groenteboer. Ik heb een jaar of acht voor hem gewerkt. Toen hij stopte kwam er een groot feest. Hij rookte altijd sigaren onder werk en de klanten wisten dat. Toen hij stopte op de markt, kreeg hij zo’n 300 sigaren van klanten. Op dit moment is de sfeer wel hetzelfde te noemen. Iedereen in Veenendaal kent mij. Op de markt in Veenendaal mogen klant hun boodschappen zelf pakken om daarna af te rekenen. Dit werkt voor de mensen hier het best. Zij willen aanraken en proeven.

Onze kracht is dat alles heel vers is. Eigenlijk moet je spinazie in de ochtend plukken en dezelfde avond eten. Maar dat redden zelfs wij niet, wel de dag erna. In de supermarkt is dit gewoon echt niet zo. Als producten overblijven, geven we ze weg aan bepaalde adresjes. Het is voor ons ook niet meer heel moeilijk om in te schatten hoeveel we nodig hebben. De sfeer en gezelligheid vind ik het belangrijkste. Het personeel roep naar elkaar. Het is altijd gezellig bij ons en iedereen kletst met elkaar en helpt elkaar.

In de afgelopen 25 jaar is de diversiteit van ons aanbod het meest veranderd. We hebben het hele jaar door veel meer verschillende groenten en fruit en ook allerlei ‘vreemde’ fruitsoorten.

Het allerleukste aan mijn werk vind ik wel het contact met mensen en het voldane gevoel aan het einde van een dag werken.

We hopen je snel te zien op de markt!

Deel op Facebook Verstuur per mail