Geplaatst op: 24 juli 2022

De mooiste markt van de wereld?

Wanneer je op vakantie bent is het natuurlijk heerlijk om te kijken hoe een markt in het buitenland georganiseerd wordt, wat ze er verkopen en hoe de sfeer is. Het voegt net eventjes dat kleine beetje extra toe aan een vakantie. Het kan soms gaan om een markt vol met boeken, kleren, souvenirs of met vis, groente- en fruit. Laten we eens een rondje langs een paar markten in de wereld gaan.

 

Guatemala

De dorpen hier hebben allemaal wel een markt. Je kunt er van alles vinden van maskers, souvenirs, varkens, potten, medische planten, sjaals, kleren, kaarsen, bloemen en kruiden. De markt is vaak essentieel voor de lokale bevolking. Ze komen graag naar de markt, net als de toeristen. Er is een ruim aanbod en ook zijn er veel prachtige kleuren te bewonderen. De lokale mensen gaan helemaal op in de handel op de markt. Ze hebben er ook de mooiste spullen en bestaan vaak al honderden jaren.

 

Thailand en de drijvende markten

Het is natuurlijk iets unieks. Alleen om de drijvende markten zou je e een keer naar Thailand moeten gaan. Er zijn veel drijvende markten in en rond Bangkok (de hoofdstad). Er zijn een aantal die zich richten op de toeristen en ook veel lokale markten. Vooral als er niet zoveel toeristen komen kun je het authentieke karakter beleven. Veel Thaise mensen doen er hun inkopen op het water. Het is een mooi schouwspel.

 

Turkije en de Grand Bazaar

In Turkije zijn er veel overdekte markten. In Istanbul zijn er verschillende. Er zijn vaak straten in de markt en soms wel tot vijfduizend marktkramen. Deze markten behoren duidelijk tot de grootste markten van de wereld. Het is goed om een dag rond te neuzen en de sfeer te proeven op deze Grand Bazaar.

Je ruikt vaak al direct wanneer je de markt binnenloopt de heerlijke geuren en je ziet de vele kleuren. De mensen willen je graag kleding, sieraden, kruiden, antiek, waterpijpen, souvenirs en tal van andere producten aanbieden. Het is heerlijk om er ook te gaan eten en een kopje Turkse thee te drinken. Je kijkt je er de ogen uit!

 

Frankrijk

Frankrijk is zoveel gezellige en knusse marktjes rijk. Ze zijn vaak kleinschalig, maar wel zo gezellig. Wanneer je in Frankrijk op vakantie bent geweest dan weet je het vast waar we het over hebben. Pittoreske havenplaatsjes bijvoorbeeld met verse vis, groente en fruit, kazen en natuurlijk lekkere wijnen en tal van echte Franse spullen. Het is heerlijk om de markten in de ochtend te bezoeken om er volop van te genieten.

 

Onze eigen markt!

 

Natuurlijk mogen we onze eigen markt niet vergeten. Het klinkt misschien niet als de eerste de beste exotische vakantiebestemming, maar het is wel een markt waarmee we ons rijk mogen prijzen. Toch? Helemaal wanneer de marktondernemers je goed kennen en je met een paar woorden weer geweldig geholpen wordt.

 

Ook tijdens de vakantieperiode ben je van harte welkom op de markt!

 

De mooiste markt van de wereld…is dichterbij dan je denkt! Toch?

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail