Stoofpot met varkensvlees, chorizo en hete peper is een heerlijk, maar wel een enigszins pikante stoofpot. Dat kom door de jalapeñopeper die door het gerecht gaat.
Niet echt heel scherp, maar een beetje met een bite. Een smaak die perfect past bij dehamlappen en de gebakken chorizo.
Natuurlijk kun je ook variëren door ander vlees of een andere worst te nemen voor dit gerecht, bijvoorbeeld gehaktballetjes en plakjes salami.
Recept Stoofpot met varkensvlees, chorizo en hete peper
Een licht pikante stoofpot.
Maaltijd Stoofschotel
Keuken Internationaal
Keyword Stoofpot met varkensvlees, chorizo en hete peper
Porties 4Personen
Keuken Internationaal
Keyword Stoofpot met varkensvlees, chorizo en hete peper
Porties 4Personen
INGREDIËNTEN
100 Gram Droge Chorizo
2 Teentjes Knoflook
2 Uien
400 Gram Hamlappen
2 Eetlepels Oregano
1 Eetlepel Boter
1 Blik tomatenpuree
100 Milliliter Water
4 Aardappels
1 Eetlepels Fijn gesneden jalapeñopeper.
INSTRUCTIES
-
Maak de jalapeñopeper schoon, haal het zaad en de zaadlijsten eruit, en snij de rest van de peper klein. Je hebt er maar 1 eetlepel van nodig.
-
Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.
-
De hamlappen in stukken snijden, niet te groot en niet te klein.
-
Boter in een koekenpan verhitten en hierin de stukken vlees aanbraden.
-
Maak ui en knoflook schoon en snij deze in stukjes.
-
De chorizo in plakjes snijden.
-
De chorizo, ui en knoflook bij het vlees doen, en even mee laten bakken.
-
Strooi de oregano over het mengsel, en voeg de tomatenpuree en 100 milliliter water toe.
-
Doe de deksel op de pan en laat het 30 minuten op een zacht vuur bakken.
-
De jalapeñopeper en de blokjes aardappel erdoor doen, deksel weer op de pan, en nog 20 minuten laten stoven.
-
Eventueel op smaak brengen met wat zout.