Fish and Chips

Fish and Chips, het traditionele Britse gerecht. En veel normaler als menigeen zou doen vermoeden, want we hebben het gewoon over gefrituurde vis en gefrituurde patat of aardappelpartjes.

Natuurlijk is dit wat simplistisch gesteld, want het is wel iets meer werk. In dit recept doen we er nog een heerlijk verse koolsalade bij.

En normaal? Het is overheerlijk en nagenoeg iedereen lust het.

 

Recept Fish and Chips

Lekker en simpel.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Brits
Keyword Fish and Chips
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 60 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

1 Kilo Aardappelen
6 Eetlepels Olijfolie
1 Theelepel Paprikapoeder
400 Gram Gesneden Chinese kool
2 Appels
2 Eetlepels Mayonaise
4 Eetlepels Yoghurt
1 Theelepel Kerriepoeder
1 Ei
400 Gram Kabeljauwfilet
4 Eetlepels Paneermeel

 

INSTRUCTIES

De aardappelen goed schoon boenen en met schil in partjes snijden.
De oven voor verwarmen op 175 graden.
De aardappelpartjes in een schaal doen. Voeg 2 eetlepels olie en het paprikapoeder toe. Goed omscheppen. Een bakplaat bekleden met bakpapier en daarop de aardappelpartjes leggen. Plaats de bakplaat in de oven gedurende 560 tot 75 minuten.
Appels schillen en van klokhuis ontdoen. De appels in stukjes snijden.
Kool met de yoghurt, de mayonaise, en de stukjes appel. Op smaak brengen met kerriepoeder, zout, en peper.
Een ei loskloppen en wat zout en peper toevoegen.
Paneermeel in een diep bord of een schaal doen.
Achtereenvolgens de kabeljauwfilet door het ei en daarna door het paneermeel halen. Zorg ervoor dat de hele filet bedekt is.
In een koekenpan of wokpan de rest van de olie verhitten en hierin de vis gedurende 6 tot 8 minuten bakken. Na de helft van de tijd de vis omdraaien.
De visfilet op keukenpapier laten uitlekken.
Serveren met aardappelpartjes en de koolsalade.

Deel op Facebook Verstuur per mail