Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk traditioneel Iers recept als Corned beef met kool? Je kunt het serveren met wat mosterd of wat mierikswortel. Heerlijk!
Hoeveel tijd heb je nodig?
De voorbereiding: 10 minuten
Koken: 2 uur 25 min
Totaal: 2 uur 35 min
Porties: 5
Ingrediënten checklist
Wat heb je nodig?
- Anderhalf kilo pond corned beef met kruidenpakket
- tien kleine (rode) aardappelen
- vijf wortelen in mooie stukken geschild en gesneden van zeven centimeter
- een grote kool in partjes gesneden
Instructies
Stap 1
Doe de corned beef in een grote pan (of Nederlandse oven) en bedek het met voldoende water. Doe nu het kruidenpakket erbij. Dit zit bij de corned beef. Dek de pan nu af en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt kun je het laten sudderen op een lager vuurtje. Laat het nu vijftig minuten tot een uur sudderen tot het mooi gaar is.
Stap 2
Doe nu de aardappelen en de wortels erbij en kook tot de groenten gaar zijn. Wanneer dit het geval is kook je het nog eens een kwartier nadat je de kool hebt toegevoegd. Haal het vlees er nu uit en laat het een kwartier rusten.
Stap 3
Haal de groenten uit de pan en doe ze in een kom en dek het af. Doe er nu bouillon bij naar wens. Snij het vlees over het graan en serveer het gerecht.
Eet smakelijk!