Bibimbap (39)

Bibimbap is van oorsprong een Koreaans gerecht dat de laatste tijd ook bij ons in de Lage Landen steeds populairder wordt.

Het is vooral een gerecht waarin verschillende smaken naar voren komen, en met veel knapperige groenten een erg gezond gerecht is.

Sommige ingrediënten kun je kopen bij de betere supermarkt of een uitgebreide toko. Of natuurlijk bij een Koreaanse winkel.

Recept Bibimbap

Een knapperige maaltijd met smaak.
 Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword Bibimbap
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties 2 Personen

INGREDIËNTEN

150 Gram Wortel
0,5 Courgette
100 Gram Shiitake
5 Teentjes Knoflook
6 Eetlepels Sesamolie
150 Gram Verse spinazie
125 Gram Taugé
6 Eetlepels Sojasaus
1 Lente-ui
3 Kopjes Gekookte rijst
3 Eetlepels Kimchi
1 Eetlepel Geroosterd sesamzaad
1 Eierdooier
1 Theelepel Gochugaru
2 Eetlepels Gochujang

INSTRUCTIES

  1. De wortel schoonmaken, en de wortel en de halve courgette in reepjes snijden.
  2. De shiitake in plakken snijden.
  3. De teentjes knoflook pletten, maar hou ieder teentjes apart.
  4. Een scheut sesamolie in een koekenpan verhitten op een middelhoog vuur.
  5. De groenten stuk voor stuk in de volgende volgorde bakken, maar na het bakken de groente uit de pan halen en het teentje knoflook verwijderen.
  6. Spinazie en een teentje knoflook, courgette en een teentje knoflook, shiitake en een teentje knoflook (en een extra scheut sesamolie). De pan schoonmaken en opnieuw een scheut sesamolie verhitten.
  7. Taugé en een teentje knoflook bakken, en daarna de wortel en een teentje knoflook kort bakken.
  8. In een kom de sojasuas en 4 eetlepels sesamolie mengen.
  9. De lente-ui schoonmaken en fijn snijden, vervolgens toevoegen aan de sojasuas.
  10. Smeer de binnenkant van een gietijzeren pan goed in met sesamolie. Doe de gekookte rijst in de pan en strijk de rijst glad.
  11. De reeds gebakken groente en de kimchi over de rijst verdelen.
  12. De eierdooiers in het midden op de groenten leggen en garneren met het geroosterde sesamzaad en de Gochugaru. Ook de gochujang over het gerecht verdelen.
  13. De pan op het vuur plaatsen en verhitten totdat de rijst begint te knetteren.
  14. Enkele minuten wachten, en dan alles voorzichtig met een lepel door elkaar mengen.
  15. Op smaak brengen met de zojuist gemaakte saus.

Deel op Facebook Verstuur per mail