Aardbei appel plaattaart, de heerlijke zomerse smaken van verse aardbeien en zurige appels gecombineerd in een ontzettend makkelijk te maken plaattaart.
Dit zal iedereen lekker vinden. Maar dat geeft niet, je kun zo een nieuwe maken.
Recept Aardbei appel plaattaart
Lekker zoet-zuur.
Maaltijd Bakken
Keuken Duits
Keyword Aardbei appel plaattaart
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Passieve Tijd 65 Minuten
Porties 10 Stukjes
INGREDIËNTEN
500 Gram Meel
2 Zakjes Droge gist
250 Milliliter Lauwwarme melk
75 Gram Suiker
Rasp van 1 citroen
Sap van een halve citroen
100 Gram Boter
Meel om werkblad te bestrooien
400 Gram Zure appels
400 Gram Aardbeien
Snufje zout
Poedersuiker
INSTRUCTIES
Meel en de gist mengen in een grote kom en de lauwwarme melk toevoegen.
Suiker toevoegen en een deeg mixen.
Afdekken met een schone theedoek en 15 minuten op een warme plek laten staan.
Citroenrasp, snufje zout, en boter aan het deeg toevoegen. Zo lang blijven kneden totdat het deeg niet meer vastplakt aan de bodem.
Theedoek er weer over doen en 30 minuten op een warme plek laten rijzen.
Appels wassen en schillen. Klokhuis verwijderen en in partjes snijden. De partjes mengen met het citroensap.
Aardbeien wassen en schoonmaken. Goed laten uitlekken en in stukken snijden.
Bakblik bekleden met bakpapier, ook de randen. Werkblad bestrooien met bloem.
Deeg op het werkblad uitrollen tot een dikte net iets onder de rand van het bakblik.
De vruchten over het deeg verdelen. Bakblik afdekken en 20 minuten laten rijzen.
Oven voor verwarmen op 200 graden.
De taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten bakken.
Laten afkoelen en eventueel bestrooien met poedersuiker.