Geplaatst op: 20 februari 2020

Markt Veenendaal 2.0 gaat van start!

De Veenendaalse marktondernemers hebben zich drie jaar geleden, in overleg met de gemeente, verenigd in Stichting Markten Veenendaal. Met horten en stoten is de trein, met daarin zo’n 40 zelfstandige marktondernemers met allemaal hun eigen visie op het marktleven, onder voorzitterschap van Hans Middelhoven op gang gekomen.

In 2020 wil het bestuur de vaart erin zetten. Er is een promotiemanager aangetrokken en op 7 maart wordt door wethouder Dylan Lochtenberg en Middelhoven om 10.30 uur een promotietent geopend.

Enthousiast vertelt Middelhoven over zijn bijna gerealiseerde idee om een promotietent op de markt te plaatsen. ,,Deze tent komt heel regelmatig op elk van de drie markten te staan. Vanuit de promotietent gaat een gastvrouw onze acties zoals met Moederdag, Vaderdag en Sinterklaas begeleiden.”

Ook non-profit organisaties

”Daarnaast gaan we ook de samenleving meer bij de markt betrekken en hebben bedacht dat non-profit organisaties zoals bijvoorbeeld EHBO, brandweer en muziek verenigingen de promotietent gratis een dag mogen gebruiken voor promotie en het scoren van nieuwe leden.” Ook gaan de marktondernemers de tent om beurten gebruiken om een workshop of demonstratie te geven. Op de website komt te staan wie er gebruik van maken. Middelhoven ,,Er moet meer reuring op de markt komen. We proberen om de sfeer verder te verhogen door ook een sneltekenaar, een muzikant en dergelijke naar de markt te halen.” Rond de opening van de promotietent zal de stichting een actieweek met leuke te winnen prijzen organiseren. In de Rijnpost van 4 maart zal het programma paginagroot staan.

We vragen voorzitter Hans Middelhoven naar de gang van zaken rond de markt. Hij somt een aantal zaken op, zoals de website die naar behoren draait. ,,Ook hebben we onlangs met de gemeente een contract gesloten zodat we de komende tien jaar over de marktterreinen kunnen beschikken. Dat is voor de marktondernemers belangrijk omdat ze anders geen financiering kunnen krijgen op hun verkoopinrichting.” De gemeente eist in het contract van de stichting dat de markt er ordelijk en netjes uitziet. Er mag geen rommel zichtbaar zijn, aan de voorzijde van de kraam moeten zeilen zitten en in de winter moet er verlichting branden. Middelhoven: ,,We moeten als bestuur maatregelen nemen dat hier meer op wordt toegezien. We bespreken nu de regels rond handhaving met de marktmeester.” Punt van aandacht zijn de lege gaten op de markt. ,,Net zoals bij de winkeliers, waar winkels leeg staan, stoppen er ook marktondernemers. Ook dat heeft volop onze aandacht.”

Bron: Rijnpost.nl

Deel op Facebook Verstuur per mail