Geplaatst op: 22 mei 2020

Belangrijke maatregel voor de markt!

Afstand houden, lange rijen voor kramen en winkels en grotere terrassen… dat vergt ruimte!!  Daarom deze maatregel. De gemeente heeft een tijdelijk verbod gegeven op het parkeren van fietsen in het centrum. Vanaf zaterdag 30 mei is het tijdens de weekmarkt op dinsdag en zaterdag niet toegestaan om fietsen te parkeren in de hoofdstraat en op de markt. Dit is een tijdelijke maatregel die het voor bezoekers mogelijk maakt om tijdens de drukke marktdagen 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden.

De reden voor deze maatregel is dat het de afgelopen weken op marktdagen erg druk was. Er stonden te veel fietsen (hinderlijk) geparkeerd, waardoor er te weinig ruimte was om anderhalve meter afstand te houden. Dit leidde tot onveilige situaties. Hoelang deze maatregel geldt, hangt af van de veranderingen rondom de huidige corona situatie.

Waar wel fietsen stallen?

In het centrum zijn genoeg andere plekken om uw fiets te stallen. Parkeer uw fiets veilig in de overdekte stalling aan de Wolweg (met oplaadpunten voor elektrische fietsen) of het Suikervat. Er is ook een openluchtstalling bij theater De Lampegiet.

Tijdelijk extra stallingen

Tijdens de weekmarkt zijn er extra fietsenstallingen ingericht op de volgende locaties:

  • Plein De Lampegiet
  • Scheepjeshofplein
  • Bernard van Kreelpoort

Wij hopen op jullie begrip en veilige en gezellige marktdagen!

 

Deel op Facebook Verstuur per mail