Heerlijke wokgerecht met kip
Houd jij ook zo van wokgroente? Wij hebben hier een heerlijke recept voor je klaarstaan met diverse gezonde groentes en stukjes kip! Lees gauw verder!
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 el mosterd
- sap van ½ citroen
- 400 g kippendijfilet, in reepjes
- 300 g witte rijst
- 350 g sperziebonen
- 1 komkommer
- 3 el gembersiroop
- 2 el olie
- 1 rode paprika, in reepjes
- 50 g gezouten pinda’s, grof gehakt
- 2 el grof gesneden peterselie
Hoe maak je het?
- Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer intussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
- Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
- Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de groentewok erover. Bestrooi met de pinda’s en peterselie