Wokgerecht met kip en groenten

Heerlijke wokgerecht met kip

Houd jij ook zo van wokgroente? Wij hebben hier een heerlijke recept voor je klaarstaan met diverse gezonde groentes en stukjes kip! Lees gauw verder!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 el mosterd
  • sap van ½ citroen
  • 400 g kippendijfilet, in reepjes
  • 300 g witte rijst
  • 350 g sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 3 el gembersiroop
  • 2 el olie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 50 g gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 2 el grof gesneden peterselie

Hoe maak je het?

  1. Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer intussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
  3. Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
  4. Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de groentewok erover. Bestrooi met de pinda’s en peterselie

 

Deel op Facebook Verstuur per mail